25-02-2009
Kosten i fokusI vintertiden udnytter vi noget af den ekstra tid på land til alternative initiativer. I denne uge stod den derfor på foredrag og diskussion om vores kostvaner i forhold til vores fysiske udfoldelser og positioner på båden. Foredragsholder var Frk. Sund/Frk. Skrump Majbritt B. L. Hansen fra Kostklinikken Immanuel i København.
"For en idrætsudøver spiller kosten lige så stor betydning som træningen. Den mad man spiser har stor indflydelse på menneskets fysik og psyke. Der er flere sider af det at spise sundt. Både i forhold til at holde vægten, at kunne fokusere og præstere når det gælder fordi koncentrationen kan kobles tæt sammen med blodsukkerstatus. Derudover er der det med opbygning af muskelmasse og restitutionstid. Her spiller den mad vi spiser en uhyre vigtig rolle." siger Majbritt.
Til daglig er Majbritt normalt rådgiver for folk som skal tabe sig. Men denne aften, gennemgik hun vigtige emner i forhold til kost og træning og vi må sige at vi ”rykkede i sejlene”. Så fokus på foredraget blev at indtage de rigtige mængder kulhydrater og proteiner på de rigtige tidspunkter.
Det var lidt af en øjenåbner at type og mængde af noget givent mad, kan have så stor indflydelse på, hvordan vi kan udføre maksimalt arbejde, når vi sejler fra tidlig morgen til sen aften. Og det gav et godt billede af, hvorfor vi har forskellige behov i løbet af stævnerne. Vi kunne tage en hel del gode råd og facts med hjem, til et sundhedstjek af vores køleskabe!